Forum www.crvklub.fora.pl Strona Główna
Piszczący cały czas czujnik parkowania przedni, naprawa?
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.crvklub.fora.pl Strona Główna -> Eksploatacja / III Gen (2007-2011)
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
dredrd




Dołączył: 13 Sty 2017
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pią 14:56, 13 Sty 2017    Temat postu:

krencik napisał:
U mnie po zakupie auta uszkodzone były 3 czujniki - 2 krańcowe i jeden cofania. Wymieniłem je sam, oczywiście na zamienniki z allegro.


Cześć wszystkim Wink

@krencik Jak te czujniki wytrzymują próbę czasu? Kupiłem niedawno Hondę CRV III z niesprawnym prawym przednim czujnikiem i zastanawiam się nad kupnem zamiennika z allegro. Przede wszystkich chodzi mi o kompatybilność oraz przynajmniej dostateczną jakość wykonania i trwałość.

Jest również kilka ogłoszeń rzekomych oryginalnych czujników Hondy produkowanych przez Denso w granicach 200-300 zł. Czy jest szansa, że mają coś wspólnego z byciem oryginalnymi?

Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krencik




Dołączył: 07 Kwi 2016
Posty: 40
Przeczytał: 3 tematy

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 22:02, 16 Sty 2017    Temat postu:

No póki co, zamienniki z allegro działają bez zarzutu. Za 3 miesiące będzie rok jak je instalowałem. Nic się z nimi nie dzieje, myślę, że śmiało można brać, bo ceny oryginałów wciąż zaporowe.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dredrd




Dołączył: 13 Sty 2017
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Wto 10:27, 17 Sty 2017    Temat postu:

Dzięki za odpowiedź. Kupiłem zamienniki po 40zł i to od razu dwa, bo ten z lewej strony co prawda działa, ale łuszczy się na nim lakier i pewnie zaraz też umrze. Zobaczymy jak się sprawdzą.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
janusz m.




Dołączył: 29 Sty 2015
Posty: 54
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: nowy sącz
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Wto 21:37, 17 Sty 2017    Temat postu:

Daj znać jak to u Ciebie sie sprawdziło, a jeśli możesz wrzuć linka do sprzedawcy na pw-jeśli będą ok.
u mnie lewy z przodu się złuszczył,no i jeden srodkowy z tyłu,taki na słupku,ciężki do dostania dostał strzała w "niewidzialną"przeszkodę i się rozleciał,nie wiem czy w ogóle będzie dostępny w zamienniku-używka 320 zł-chore,jakby to była kosmiczna technologia Sad


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
dredrd




Dołączył: 13 Sty 2017
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 12:32, 30 Sty 2017    Temat postu:

Czujniki założone w czwartek i na razie działają, chociaż nie testowałem ich jakoś wyjątkowo mocno. Wyglądają przyzwoicie - ciekawy jestem ich trwałości. Będę dawał znać.

Mechanik twierdził, że w jednym z czujników krótszy był jeden z bolców (styków), ale ostatecznie udało się je założyć.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
maximus89




Dołączył: 14 Lut 2017
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 9:23, 27 Lut 2017    Temat postu:

co ciekawe w wielki mroz z marznacym deszczem to na postoju mi też piszczal bo przymrozilo. a ile się przez chwile naklnalem Wink)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
bercik1983




Dołączył: 13 Mar 2017
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 23:54, 13 Mar 2017    Temat postu:

MiroD napisał:
Danny2584 napisał:
A czy ktoś z Państwa mógłby potwierdzić czy czujnik środkowy o numerach

39693-SWW-G01 działa w autach w po liftingu gdzie czujniki maja numery ze zmienioną końcówką tj 39693-SWW-W01. Tych z końcówką W01 ciężko znaleźć natomiast tych z końcówka G01 jest sporo i taniej.


Witam. Czy może udało ci się coś dowiedzieć w tym temacie. U mnie występuje ten sam problem. Nikt łącznie z serwisem hondy nie jest w stanie udzielić mi konkretnej odpowiedzi.


Ponawiam powyższe zapytanie. Ten sam problem co u kolegów a mianowicie mam czujnik z końcówką W01. Wie ktoś czy mogę kupić tańszy z końcówką G01 i będzie działać?


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
toolpusher




Dołączył: 10 Lut 2013
Posty: 164
Przeczytał: 2 tematy

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Jasło

PostWysłany: Wto 3:26, 11 Kwi 2017    Temat postu:

Witam,
I mnie dotknął ten problem lewy przód i też objaw ten sam - puchnący lakier. I też zastanawiam nad zeskrobaniem tego. Ale to jest pewnie przyczyna że czujnik nie działa. Też zamierzam kupić zamiennik na Allegro lakier w sprayu po numerze i klaar i pomalować samemu na kolor zderzaka.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
tomkoziolek




Dołączył: 17 Cze 2017
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pon 20:14, 19 Cze 2017    Temat postu:

Witam
Niestety dopadł mnie też problem piszczących czujników. Przy włączonym P piszczały cały czas dwa przednie. Przy odpaleniu samochodu system się testował i wyrzucało mi też dwa tylne ( z resztą ich stan wskazywał na padnięcie ). Zakupiłem Denso 2 x przód i 2 x Denco tył. Po wymianie przód działa bez problemu cały czas. Natomiast mam problem z tylnymi , które nie działają . Po włączeniu biegu wstecznego piszczą cały czas i nie reagują na przeszkody. Czy można jakość sprawdzić poprawność sensorów , czy może centralka jest uszkodzona , czy szukać przyczyn gdzieś w instalacji. Nie uśmiecha mi się kupować kolejnych ( nawet zamienniki po 170 to kupa pieniędzy ). Czujiniki kupiłem niby jako oryginał na OLX - link mogę przesłać


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
krencik




Dołączył: 07 Kwi 2016
Posty: 40
Przeczytał: 3 tematy

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Szczecin
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 19:07, 21 Cze 2017    Temat postu:

A próbowałeś odłączyć czujniki i sprawdzić, czy wtedy piszczy?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
tomkoziolek




Dołączył: 17 Cze 2017
Posty: 17
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 17:35, 23 Cze 2017    Temat postu:

Temat opanowany , okazało się że zakupione - nowe czujniki DENSO miały źle wprasowane wtyczki. Po prostu nie łączyły. Obcięcie wtyczek ze starych czujników i przylutowanie z właściwym zabezpieczeniem połączenia rozwiązało problem. Dodam tylko że zamienniki z 58 zł z Allegro też działają Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ice0708




Dołączył: 04 Lip 2017
Posty: 15
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wlkp
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Śro 8:36, 05 Lip 2017    Temat postu:

mam problem z prawym czujnikiem przednim bo cały czas piszczy. Gdzie mam sprawdzić jaki mam nr czujnika aby kupić nowy ?? Dzięki Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wlad1958




Dołączył: 17 Wrz 2014
Posty: 11
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Sob 17:40, 15 Lip 2017    Temat postu:

Do ice0708. W grudniu 2015 pisałem tu na forum jak wymienić lewy przedni czujnik. Ostatnio, od kilkunastu dni piszczał mi prawy przedni i tylny od wstecznego. Dzisiaj dokonałem naprawy jednego i drugiego, która trwała około 15 min. Po prostu po zimie od soli lub ze starości puchnie lakier na czujniku. Odstający lakier, komputer rozpoznaje jako przeszkodę i dlatego piszczy. Nie zawsze to dokładnie widać, ale wystarczy nacisnąć palcem i czuje się, że lakier „chodzi” tzn jest wypukły. Delikatnie zeskrobałem go z powierzchni czujników następnie drobnym papierem ściernym oczyściłem korozję ( biały nalot), która była pod lakierem. Odtłuściłem powierzchnię i małym pędzelkiem pomalowałem tylny na czarno, a przedni na kolor karoserii. To cała naprawa - nic już nie piszczy bez powodu i oba działają prawidłowo. Nie zawsze konieczna jest wymiana na nowy. Nawiasem mówiąc, ten który dawno temu wymieniłem zachowałem. Teraz dokładnie przyjrzałem mu się i okazało się, że na nim też lakier był napuchnięty. Oczyściłem go pomalowałem i z ciekawości podłączyłem w miejsce wymienionego. Okazało się że jest sprawny i tamta wymiana nie była konieczna. Gdybyś jednak koniecznie chciał kupić nowy to 39680-SHJ A61. Pozdrawiam i życzę Ci miłej pracy przy regeneracji czujnika.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ice0708




Dołączył: 04 Lip 2017
Posty: 15
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Wlkp
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 18:39, 16 Lip 2017    Temat postu:

Dzięki za info wlad1958 postaram się w tygodniu zobaczyć i dam znać.
Z tego co odczytałem ze swojego czujnika to ma nr 188 300 59 00 więc nie wiadomo czy będzie pasował ten nr co mi podałeś.
W razie czego jakbym musiał czujnik wymienić to trzeba coś rozbierać ?? np zderzak, nadkole ??


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wlad1958




Dołączył: 17 Wrz 2014
Posty: 11
Przeczytał: 1 temat

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Pon 14:35, 17 Lip 2017    Temat postu:

Pasują następujące: Denso 188300-5060,188300-5870,188300-7301,188200-9861,188300-5810,188300-5100, 39680-SHJ-A61. Jak widać z zestawienia nie ma tu Twojego numeru więc być może ktoś poprzednio wymieniając pomylił czujnik i dlatego piszczy. Na pewno działa 39680-SHJ-A61, w każdym razie u mnie działa prawidłowo od 2 lat. Pozdrawiam.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.crvklub.fora.pl Strona Główna -> Eksploatacja / III Gen (2007-2011) Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Strona 2 z 4

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
cbx v1.2 // Theme created by Sopel & Programy