Forum www.crvklub.fora.pl Strona Główna
Problem z fabrycznym radiem/panelem nawigacji

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.crvklub.fora.pl Strona Główna -> CB Radio/Nawigacja
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Jacek Kimak




Dołączył: 21 Sty 2016
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Strzyżów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 9:08, 21 Sty 2016    Temat postu: Problem z fabrycznym radiem/panelem nawigacji

Witam wszystkich użytkowników Hondy CRV, jestem nowy i powoli zagłębiam się w tematy na forum jednak nie mogę znaleźć odpowiedzi na nurtujący mnie temat. Hondę crv kupiłem 4 dni temu i nie mogę opanować fabrycznego panelu radia z nawigacją. Oryginalnie pierwszy właściciel zakupił hondę w salonie i zlecił zainstalowanie polskiej nawigacji a konkretnie automapy, która jest włożona w slot kart SD na w nawigacji. Okazuje się że licencja na tą automapę skończyła się w 2012 roku więc jej przedłużanie nie ma najmniejszego sensu i pewnie kupię nową licencję automapy na Polskę ale nie wiem wogóle pod jaki system mam kupić: czy android , czy windows CE ?
Druga sprawa to nie wiem czy jak ściągnę automapę na kartę SD i tą kartę włożę do navi w aucie czy to odpali? pasuję pewnie jakoś to zainstalować, ale jak jesli nie mogę się połączyć z panelem navi w samochodzie?
Ze schowka wystaje mi jakiś dziwny biały kabel z szeroką i płask a końcówką i nie wiem czy to nie jest do komunikacji z panelem navi. Jeśli trzeba podeślę zdjęcia, ale nie wiem jak je załączyć Sad


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mleni




Dołączył: 06 Sie 2014
Posty: 290
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 13:40, 21 Sty 2016    Temat postu: Re: Problem z fabrycznym radiem/panelem nawigacji

Co to za navi? Oryginalna fabryczna Hondy? czy Chiński? podaj nazwę sprzętu albo wyślij zdjęcie w galerii.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Jacek Kimak




Dołączył: 21 Sty 2016
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Strzyżów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 13:58, 21 Sty 2016    Temat postu:

Oryginalne fabryczne: CA3658, Hardware version : Bost V01
udało mi się dodać do galerii zdjęcie Smile


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Jacek Kimak dnia Czw 14:43, 21 Sty 2016, w całości zmieniany 3 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mleni




Dołączył: 06 Sie 2014
Posty: 290
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 17:30, 21 Sty 2016    Temat postu:

No to ja nie pocieszę się z tą informacją. To co podałeś navi to nigdy Honda nie dała takie ori. Chyba Salon odrazu to wystawił ten zamiennik chiński bo ten jest tańszy i stąd od producenta nieznanego. Tego modelu już nie widać i ciężko zweryfikować na jakim systemie , ale podejrzewam na Windows CE.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Jacek Kimak




Dołączył: 21 Sty 2016
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Strzyżów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 19:02, 21 Sty 2016    Temat postu:

A jeszcze pytanie czy jest możliwość zainstalowania na karcie SD automapy tak aby po włożeniu do navi w samochodzie mogła się normalnie odpalić czy trzeba podłączyć się kompem do navi w aucie i wchodząc na karte SD wykonać insatlację krok po kroku ?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mleni




Dołączył: 06 Sie 2014
Posty: 290
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Czw 22:50, 21 Sty 2016    Temat postu:

Tak jest możliwość na karcie SD, ale trzeba znać docelowy plik żeby już uruchomił. Najlepiej sprawdzić tą starą wersję jeśli posiadasz na karcie to sprawdź gdzie pliki są docelowe i z tej nowszej aktualnej można zamienić plik docelowy do uruchamiania automapy. Zawsze można zrobić instalkę krok po kroku tylko upewnij jaki to system posiadasz w navi. Wszelkie próby z rożnymi systemami może źle skończyć z całą navi.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Jacek Kimak




Dołączył: 21 Sty 2016
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Strzyżów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 8:42, 22 Sty 2016    Temat postu:

Dzięki mleni, będę próbował, system pod którym działa automapa to windows ce. Z tą chińszczysną to mnie powiem szczerze zaskoczyłeś bo koleś od którego kupiłem auto miał to zakładane w ASO i jest faktura na 2 tys pln za wymianę tego navi co było na to co teraz jest, widocznie go lekko mówiąc naciągnęli jeśli wyciągnęli oryginal za pewnie 5-6 tys, założyli zamiennik i jeszcze skasowali 2 tys. ale to już było minęło.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
mleni




Dołączył: 06 Sie 2014
Posty: 290
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 4 razy
Ostrzeżeń: 0/5

Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Pią 11:02, 22 Sty 2016    Temat postu:

Jacek Kimak napisał:
Dzięki mleni, będę próbował, system pod którym działa automapa to windows ce. Z tą chińszczysną to mnie powiem szczerze zaskoczyłeś bo koleś od którego kupiłem auto miał to zakładane w ASO i jest faktura na 2 tys pln za wymianę tego navi co było na to co teraz jest, widocznie go lekko mówiąc naciągnęli jeśli wyciągnęli oryginal za pewnie 5-6 tys, założyli zamiennik i jeszcze skasowali 2 tys. ale to już było minęło.


Tak były w tamtym czasie i dlatego wersja na rynek polski w wersji executive było podstawowe radio i była opcja na navi która wszystkich odstraszała ceną ok. 9000-12000zł. Więc salony proponowały zamienniki które były tańsze i na tym skorzystali klienci. Ja posiadam wersję niemiecką executive + navi i była w wyposażeniu.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Jacek Kimak




Dołączył: 21 Sty 2016
Posty: 9
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Strzyżów
Płeć: Mężczyzna

PostWysłany: Nie 16:53, 31 Sty 2016    Temat postu:

mleni widzę że znasz się na tych radyjkach i mam jeszcze jedno pytanko czy ten mój zestaw współpracuje z subbuferem (tym co jest pod siedzeniem pasażera)? bo odnoszę wrażenie że nie jest podłączony, tzn wiem na pewno że nie działa. Czy to jest kwestia podpięcia wtyki do radia czy to moje radio nie posiada wyjścia?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.crvklub.fora.pl Strona Główna -> CB Radio/Nawigacja Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
cbx v1.2 // Theme created by Sopel & Programy